Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Henk

“Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

Een beugeltje op je teen?!

Een nagelbeugel bij een ingegroeide teennagel

Een ingegroeide teennagel is een veelvoorkomend probleem. Het is erg pijnlijk en vaak moet de huisarts ingrijpen door een stuk van de nagel weg te snijden. Echter is dit niet altijd een goede oplossing en soms groeit de nagel weer terug. Een nagelbeugel kan daarom een goede oplossing zijn om het ingroeien van de teennagel tegen te gaan.

Je zult denken “een beugeltje op je teen?!”. De podotherapeut maakt beugels op de nagel van je teen om het ingroeien van de nagel te voorkomen. Wat een ingegroeide teennagel precies is en hoe dit behandeld kan worden door de podotherapeut lees je in deze blog.

Wat is een ingegroeide teennagel?

Een ingegroeide teennagel is een veel voorkomend probleem en komt bij jong en oud voor. Er zijn verschillende oorzaken voor het ingroeien van een teennagel, namelijk:

  • Te klein of te smal schoeisel
  • Afwijkende nagelvorm
  • Verkeerd knippen van de nagels (te kort of te rond)
  • Afwijkende voet- of teenstand
  • Verweking van de huid en nagelwal door zweetvoeten
  • Een traumanagel

Wat is een nagelbeugel?

Een nagelbeugel heeft als doel om de groei van de nagel te begeleiden en de nagelstand te verbeteren. Nagels die bol (convex) staan (ook wel tunnel nagels genoemd) kunnen ingroeien. De randen van de nagel groeien dan in de huid. De podotherapeut kan dan een beugeltje maken die de hoeken van de nagel omhoog tilt.

Voorbeeld van een nagelbeugel

De behandeling met een nagelbeugel

De podotherapeut maakt de nagelbeugel ter plekke op maat. De nagelbeugel wordt gemaakt van een speciaal soort ijzerdraad en vervolgens met een gellaagje op de nagel bevestigd. De nagelbeugel blijft enkele weken zitten (6-8 weken) en groeit met de nagel mee. Deze therapie kan herhaald worden door de beugel opnieuw wat verder op de nagel te plaatsen. Met een nagelbeugel kon je alles doen, zoals douchen en sporten.

Vind een praktijk

Heb je last van een ingegroeide teennagel? Onze Podozorgers helpen u graag van de pijn af met een nagelbeugel. Met meer dan 100 Podozorg praktijken is er altijd een Podozorger bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde Podozorg praktijk.

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.