Echografie bij Podozorg Leiderdorp (van Zijp)

In de voet kijken

Bij Podozorg Leiderdorp (van Zijp) doen wij meer dan alleen een paar steunzolen aanmeten. U kunt ook een afspraak maken om een echo te laten maken van voet of enkel.

Dus naast het uitvoeren van een uitgebreid voetonderzoek is het ook mogelijk de voet of enkel van binnen te bekijken. Het voordeel van een echo is dat hier veel meer op te zien is dan op een foto. Net als op een foto zijn de botstructuren te zien, maar daarnaast zijn ook de weke delen te zien. Denk hierbij aan spieren, pezen, zenuwbanen en bloedvoeten. Zodra er met behulp van een functieonderzoek een vermoeden is wat er speelt kan er met een echo gekeken worden of dit ook klopt. De diagnose kan dus nauwkeuriger worden gesteld. Hierdoor kunnen we beter inschatten waar de klachten vandaan komen en ze daardoor ook beter behandelen.

Echografie bij Podozorg Leiderdorp (van Zijp)

Zo werkt een echografie!

Echografie werkt met behulp van geluidsgolven die weerkaatsten. Er wordt eerst een speciale gel op de voet gedaan en vervolgens geleiden wij het echoapparaat over de voet, zodat er in de voet kan worden gekeken. Deze behandeling is geheel pijnloos en geeft ons de beste informatie over de blessure in de voet of enkel.

Vergoed de verzekering echografie?

Het maken van een echografie van de voet/enkel bij Podozorg Leiderdorp (van Zijp) vallen onder een podologisch onderzoek/behandeling bij de zorgverzekeraars.

Bij de meeste zorgverzekeraars krijg je de consulten/behandeling en steunzolen, bij een aanvullende verzekering gedeeltelijk of geheel vergoed. De vergoedingen zien er bij elke zorgverzekeraar anders uit dus is het verstandig om van te voren uw polis te raadplegen.

Een klein schema met voorbeelden van wat verschillende verzekeraars zoal vergoeden:

Zorg en Zekerheid AV top/AV plus

Vergoed €70,- voor de steunzolen en €100,- voor behandelingen.

Zilveren kruis Achmea

Vergoed tot €200,-

ONVZ

Vergoed bij een aanvullend verzekering vanaf €150,- tot 110%

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.