Vind een praktijk

Heeft u pijn aan uw voet? Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een podoloog bij u in de buurt. Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde podoloog!

Vind een praktijk

Ervaring van Edwin

“De zolen werken zeer goed. Na erg lang lopen is de pijnklacht nog een 2tje waar het zeker een 8 was.”

Voorbereiden voor de Nijmeegse Vierdaagse

Verklein de kans op een blessure

De Nijmeegse Vierdaagse zijn prachtige wandelroutes van 30-40 en 50 km per dag. En dat is niet zo maar wat! De uitdrukking “de dood of de gladiolen” wordt dan ook vaak gezegd. Om de kans op een blessure te verkleinen is het daarom wel belangrijk om je goed voor te bereiden. Naast het op tijd beginnen met een wandelschema, geef ik je graag een aantal praktische tips!

Voorbereiden voor de Nijmeegse Vierdaagse

Praktische tips

Goed passende schoenen

Zorg ervoor dat je goed passende schoenen hebt. Schoenen moeten goed ingelopen worden. Controleer of de hak en/of zool niet scheef afslijt. Door de achterkant van de schoen te inspecteren kun je controleren of je versterkt naar binnen (pronatie) of naar buiten (supinatie) zakt.

Niet goed passende sokken kunnen irritatie, blaren, drukpunten en/of schuurplekken veroorzaken. Investeer dus in goede wandelsokken, ze zijn best prijzig maar verdienen zich weer dubbel en dwars terug en geven minder klachten tijdens het lopen.

Insmeren met kamferspiritus

Heb je snel blaren of een weke huid door zweetvoeten? Smeer dan minimaal 4 weken voor de wandeltocht je voeten in met kamferspiritus. Kamferspiritus zorg ervoor dat de huid harder en stugger wordt.

Therapiesokken

Therapiesokken kunnen de pijn onder de bal van de voet, boven de tenen of een pijnlijke knokkel van de hallux valgus verlichten.

Wandelwol

Wandelwol kan ook een uitkomst zijn voor drukplekken, likdoorns, blaren, zweetvoeten en branderige voeten.

Voetverzorging

Verzorg je voeten goed. Kijk ook even naar mijn blog “hoe verzorg ik mijn voeten”.

Eeltbehandeling

Heb je te veel eelt, een likdoorn, kloof of een wratje op je voet? In een aantal gevallen kan de (register) podoloog of podotherapeut je een instrumentele behandeling geven of doorverwijzen naar een pedicure.

Vind een praktijk

Loop niet te lang door met pijn aan je voeten. Voetklachten gaan vaak niet vanzelf over, bezoek daarom een Podozorger. Soms zijn de voetklachten makkelijk te verhelpen met bijvoorbeeld steunzolen. We kunnen je helpen met voettrainingen- en/of rekoefeningen voor de kuiten en voeten of informatie geven voor het tapen van de voet. Klik op de onderstaande knop en vind een Podozorger bij u in de buurt!

Vind een praktijk

Deel deze pagina

Wij delen graag onze kennis

Podozorg Nederland is een groep gelijkgestemde podologen, die samen maar één ding willen: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen wij wekelijks onze kennis.